Župní přebor ve stolním tenisu

21.09.2014 09:44

Přes poměrně menší účast proběhl přebor úspěšně - přítomní věnovali stolnímu tenisu skoro celý den a prověřili si připravenost na pravidelné soutěže.

Hráči ze čtyř oddílů byli rozděleni do dvou skupin a potom se dohrávala celá soutěž formou systému na dvě porážky. Čtyřhry, jako doplňková vedlejší disciplína, byla odehrána stylem každý s každým.

Vítězem a přeborníkem Župy Tyršovy se stal Vladimír Táborský z domácího celku Sokola Zbraslavic, který celou soutěží procházel bez zaváhání. Do finále se trochu překvapivě probojoval po dobré taktické hře Alois Salák ze Starého Kolína, který byl tak důstojným soupeřem Táborského. Zpestřením průběhu finálového utkání byla bouřka, která doslova v posledních sekundách zápasu, kdy budoucímu vítězi chyběl jediný míček k celkovému ůspěchu, vyřadila elektřinu. Po několika minutách se vše napravilo a předání trofejí tak mohlo proběhnout již pod světly.

Třetí místa obsadili další domácí hráči - Pepa Břečka a Martin Fuchs.

Vítězi čtyřhry se stala dvojice  Táborský, Světlík ml.

Je škoda, že o župní přebor nebyl větší zájem - turnaj byl, jako obvykle, dobře připraven a hráči si tak mohli zkusit před svými dlouhodobými soutěžemi svoji formu. Pravda, je, že termín zřejmě nebyl zvolen optimálně - v sobotu, která byla  jedním z posledních opravdu skoro letních dnů a s houbařskou sezonou v plném proudu, se hráči rozhodli pro jiné volnočasové aktivity. Pro příště bude jistě vhodné termín župního přeboru zvolit jinak.