Šťastné prasátko

04.05.2013 23:44

Třetí ročník serie turnajů "Šťastné prasátko" právě skončil finálovým turnajem ve zbraslavické sokolovně.

Průměrná účast 20 stolních tenistů, ale s novými práteli pingpongu z Kácova. Ač nováčci, neohroženě se kácovští pustili do všech soupeřů a rozhodně se nemají za co stydět.

Ale od začátku. Všech dvacet účastníků bylo rozlosováno do 4 skupin, kde si to rozdali každý s každým. Pořadí ve skupinách bylo základem pro nasazení do KO-systému, kde se hrálo o konečné umístění.

Plánovaný turnaj nadějí- žáků byl trochu ochuzen  malou účastí, a to i pro současně probíhající žákovský turnaj v Chlístovicích. Ve finále se střetl nejlepší zbraslavický mladý stolní tenista Stoklasa s malešovskou nadějí, Kepkou. Ten potvrdil roli mírného favorita a odnesl si do Malešova zlatou medaili za první místo, stříbro tak bylo na Stoklasu.

V hlavní soutěži byla vidět řada pěkných utkání -  skvělých výměn i urputných bojů. Semifinále bylo konečnou, mírně překvapivě, pro Martina Fuchse ze Sokola Zbraslavice, když podlehl v pěkném utkání oddílovému kolegovi Pepovi "Joudovi" Břečkovi. V druhém semifinále v bratrské bitvě se prosadil podle očekáváni Slávek Král z Chlístovic, když porazil Milana.

Noví příznivci z Kácova postupně odhodili počáteční trému a respekt a ukazovali, že  v příští sezoně, do níž chystají přihlásit soutěžní družstvo, mohou být novou konkurencí pro regionální soutěž. Většina přítomných kácováků se v turnaji udržela kolem poloviny výsledkové tabulky.

Finále Sl. Král x Pepa Břečka mělo všechny znaky dobrého pingpongu. Ale přeci jen, Slávek Král je zkušený hráč, dlouholetá opora celku Chlístovic a veleúspěšný hráč regionálních soutěží. To se nakonec projevilo a Pepa i po pěkném výkonu odešel poražen.

Vítězem posledního turnaje 3. ročníku "Šťastné prasatko" se tak stal Slávek Král.

Závěr již byl jen ve znamení předání pohárů a cen. Pohár za vítězství a hlavně, putovní Pohár Šťastné prasátko si tak odvezl  na rok Slávek Král.